Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Ryż pieczony z kiełbasą i warzywami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1/2 opakowania  włoszczyzny
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka cebula
  • 2 ząbki  czosnku
  • 200 g  ryżu długoziarnistego
  • 350 g  kiełbasy podwawelskiej
  • 1 sztuka puszka całych pomidorów
  • 2 łyżki  oleju rzepakowego
  • 1/2 łyżeczki  suszonej bazylii
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Warzywa obierz. Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Paprykę pokrój w paski. Kiełbasę pokrój w plasterki. Ryż ugotuj w osolonej wodzie na półtwardo.
  2. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim kiełbasę. Następnie dodaj warzywa i smaż wszystko przez kilka minut. Pod koniec smażenia dodaj ryż, pomidory z zalewą oraz 250 ml wody. Dopraw do smaku solą i bazylią, wymieszaj. Tak przygotowane danie przełóż do naczynia żaroodpornego. Zapiekaj 30 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE