Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 2 szklanki ryżu
- 1 sztuka cukinia
- 1/2 kg kiełbasy
- 3 sztuki pomidory
- 3 sztuki cebule
- 50 g startego żółtego sera
- 1 sztuka ogórek wężowy
- 1/3 sztuki czerwonej papryki
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- sól
- pieprz
- cukier
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ryż ugotuj w osolonej wodzie na sypko. Kiełbasę pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanej suchej patelni. Wymieszaj kiełbasę z ryżem.
- Warzywa pokrój i duś z koncentratem w niewielkiej ilości wody. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem.
- Ryż rozłóż na talerzach i polej potrawką warzywną. Wierzch posyp startym serem.
Źródło przepisu: Przyslij przepis