Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 200 g ryżu
- 1 ząbek czosnku
- 325 g włoszczyzny
- 220 g pieczarek
- 300 g kiełbasy podwawelskiej
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- pieprz czarny mielony
- sól
- 1-2 sztuki gałązki natki pietruszki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Włoszczyznę umyj. Pora pokrój w plasterki. Pietruszkę, marchew i seler obierz i pokrój w kostkę. Pieczarki umyj i przekrój na pół. Kiełbasę pokrój na plastry, posiekaj czosnek. Ryż ugotuj i odcedź.
- Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim kiełbasę. Następnie dodaj warzywa, smaż przez 5-6 minut, dołóż pieczarki i smaż jeszcze 8 minut. Na patelnię dodaj ryż i czosnek, posól, wymieszaj i podsmaż razem. Przed podaniem posyp natką pietruszki i pieprzem.
Źródło przepisu: Moje smaki zycia