Dzisiaj jest: Niedziela, 29.03.2020 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Ryż z warzywami i kiełbasą


27.11.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 200 g  ryżu
  • 1 ząbek  czosnku
  • 325 g  włoszczyzny
  • 220 g  pieczarek
  • 300 g  kiełbasy podwawelskiej
  • 2 łyżki  oleju rzepakowego
  • pieprz czarny mielony
  • sól
  • 1-2 sztuki gałązki natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Włoszczyznę umyj. Pora pokrój w plasterki. Pietruszkę, marchew i seler obierz i pokrój w kostkę. Pieczarki umyj i przekrój na pół. Kiełbasę pokrój na plastry, posiekaj czosnek. Ryż ugotuj i odcedź.
  2. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim kiełbasę. Następnie dodaj warzywa, smaż przez 5-6 minut, dołóż pieczarki i smaż jeszcze 8 minut. Na patelnię dodaj ryż i czosnek, posól, wymieszaj i podsmaż razem. Przed podaniem posyp natką pietruszki i pieprzem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Blueberry

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE