Dzisiaj jest: Wtorek, 17.07.2018 Imieniny: Bogdana i Aleksego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Sajgonki z karkówką


26.10.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 150 g  kiszonej kapusty
  • 6 sztuk pieczarek
  • 2 sztuki cebule
  • sos sojowo-grzybowy
  • 200 g  karkówki
  • 2 łyżki  masła
  • marchewka
  • ziele angielskie
  • 2 ząbki  czosnku
  • papier ryżowy
  • pieprz
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę opłucz, odcedź, poszatkuj. Cebule obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym maśle.
  2. Mięso zmiel i podsmaż ze startą marchewką na złoty kolor. Dodaj kapustę, pieprz, ziele oraz sos i smaż do czasu, aż odparuje sok.
  3. Czosnek obierz, posiekaj. Pieczarki zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dodaj do mięsa, smaż przez chwilę. Gotowy farsz odstaw do przestygnięcia.
  4. Płaty papieru ryżowego zwilż wodą. Gdy będą miękkie, nałóż na nie farsz i zwiń w rulonik. Smaż z obu stron na rozgrzanym oleju.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

MrHyde

Posty : 13

Przepisy: 117


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE