Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Schab karkowy w miodzie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Podajemy do grubego makaronu typu wstążki lub do kładzionych klusek z półfrancuskiego ciasta.

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 4 plastry  schab karkowy
    40 dag
  • 4 ząbki  czosnek
  • miód
    do smarowania mięsa
  • 20 dag  keczup

Sposób przyrządzania:

  1. Płaty mięsa lekko wycieramy wilgotną, skropioną octem ściereczką, rozkładamy na desce, nacieramy zmiażdżonym czosnkiem, układamy na arkuszu folii aluminiowej, smarujemy obficie miodem.
  2. Folię szczelnie zawijamy i wkładamy na kilka godzin do lodówki (nie dodajemy żadnych przypraw!)
  3. Na godzinę przed podaniem rozkładamy plastry w naczyniu do zapiekania i wkładamy do gorącego, podgrzanego do temp. 200°C piekarnika na 30-35 minut.
  4. Od czasu do czasu mięso polewamy wytworzonym w czasie pieczenia sosem.
  5. Gdy będzie miękkie, zalewamy keczupem.
  6. Składniki powstałego sosu dokładnie mieszamy i ponownie wstawiamy mięso na około 5 minut do gorącego piekarnika.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Posty : 1

Przepisy: 58


Zobacz więcej na temat:

schabprzepisy na dania mięsne


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE