Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Schab nadziewany grzybami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Schab nadziewany grzybami to smaczne danie świąteczne.

1 porcja dla: 2 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  schab środkowy
  • 500 g  grzyby
    świeże lub mrożone
  • 2 sztuki  jajka
  • 1 sztuka  cebula
    duża
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • olej
    do smażenia
  • nić bawełniana

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby pokrój, obgotuj i odcedź. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim pokrojoną w piórka cebulę oraz grzyby. Następnie wbij jajka i chwilę smaż, aby jajka się lekko ścięły. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  2. Schab rozkrój wzdłuż na pół tak, aby powstał jeden duży płat i rozbij go tłuczkiem. Mięso złóż na pół i zszyj z obu stron bawełnianą nicią, aby powstał woreczek. Wypełnij go farszem i zaszyj.
  3. Tak przygotowane mięso przełóż do brytfanny i piecz 40 minut w 180 st. C. Podczas pieczenia podlewaj od czasu do czasu wodą.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 7

Przepisy: 53


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE