Dzisiaj jest: Niedziela, 24.03.2019 Imieniny: Marka i Gabriela



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5839

Schab pieczony z suszonymi śliwkami


19.11.2018
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Prosto, szybko i smacznie!

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 200 g  suszone śliwki
  • 1.5 kg  schab
  • 2-4 łyżki  olej rzepakowy
  • 1 szczypta  czosnek granulowany
  • 1 szczypta  papryka słodka
  • 1 łyżeczka  majeranek
  • 1 szczypta  tymianek
  • anyż
    do dekoracji
  • kminek
    do smaku
  • sól
    do smaku
  • pieprz czarny
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyć, osuszyć, następnie ostrym nożem zrobić w schabie przez środek otwór i nafaszerować śliwkami suszonymi.
  2. Mięso lekko posmarować olejem, posypać przyprawami i ziołami, umieścić w woreczku do pieczenia i włożyć do lodówki na noc. Piec przez ok. 2 godziny w temperaturze 180 stopni C.
  3. Gotowy schab udekorować gwiazdkami anyżu.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

AgaW

Posty : 0

Przepisy: 6


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE