Dzisiaj jest: Sobota, 21.07.2018 Imieniny: Daniela i Andrzeja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Schab po bałkańsku


17.07.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Schab po bałkańsku najlepiej podawać z ryżem lub makaronem. Do potrawy można dodać odrobinę tymianku.

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  schab
    bez kości
  • 1 sztuka  papryka czerwona
  • 250 g  pieczarki
  • 4 sztuki  pomidory
  • 1 sztuka  ogórek kiszony
  • 3 sztuki  cebula
  • 1 ząbek  czosnek
  • 1 łyżka  masło
  • 5 łyżek  olej
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 1/2 łyżeczki  papryka (przyprawa)

Sposób przyrządzania:

  1. Schab umyj, pokrój w paski i dopraw solą oraz pieprzem. Smaż na rozgrzanym oleju, aż się zrumieni.
  2. Pieczarki, cebule i paprykę oczyść. Pieczarki pokrój w słupki, paprykę w paski, a cebule w piórka. Na patelni rozgrzej masło i usmaż cebulę z czosnkiem (w całości). Po 5 minutach dodaj mięso, pieczarki i paprykę. Duś razem przez 10 minut.
  3. Do zawartości patelni dodaj posiekane pomidory oraz pokrojony w kostkę ogórek. Dokładnie wymieszaj.
  4. Duś jeszcze przez 15 minut. Dopraw do smaku solą, pieprzem i słodką papryką.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

MrHyde

Posty : 13

Przepisy: 117


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE