Przygotowanie:
Kuchnia:
meksykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 500 g schabu
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 5 sztuk marchewek
- 3 sztuki czerwone papryki
- 1/2 sztuki puszki ananasa w kawałkach
- 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki
- 1 sztuka puszka pomidorów
- 1 szczypta chili
- 1 szklanka wywaru warzywnego
- sól
- pieprz
- 1 szczypta cukru
- olej
- 1 szklanka mąki
- 2 sztuki jajka
|
|
Sposób przyrządzania:
- Schab pokrój w plastry, rozbij, oprósz solą oraz pieprzem. Panieruj w rozkłóconych jajkach i mące wymieszanej z mieloną papryką i chili. Smaż mięso na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
- Marchewki pokrój w paski, papryki oczyść i pokrój w kostkę. Zalej warzywa wodą z cukrem i duś przez 15 minut. Dodaj odsączone ananasy, pokrojone pomidory, wywar i koncentrat. Następnie wrzuć mięso i duś jeszcze 10 minut. Podawaj z ryżem lub ziemniakami.
Źródło przepisu: Przyślij przepis