Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Schab z nutką chili


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 plastry  schabu bez kości
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • garść czarnych oliwek bez pestek
  • słodka papryka w proszku
  • 1 sztuka papryczka chili

Sposób przyrządzania:

  1. Schab starannie opłucz, osusz ręcznikiem papierowym i lekko rozbij dłonią. Oliwę wymieszaj z solą, pieprzem oraz papryką w proszku. Tak przygotowaną marynatą natrzyj mięso.
  2. Na rozgrzanej na patelni oliwie z oliwek usmaż kotlety po kilka minut z każdej strony.
  3. Papryczkę chili umyj, osusz i potnij w krążki. Oliwki odsącz i pokrój w cienkie plasterki. Tak przygotowane składniki dodaj do smażącego się mięsa i podduś wszystko przez chwilę.
  4. Zrumienione kotlety przełóż na talerze. Na mięso wyłóż salsę z oliwek i papryczki chili. Gotowe danie podawaj z sałatką ze szpinaku.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE