Dzisiaj jest: Piątek, 22.11.2019 Imieniny: Marka i Cecylii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Schabowe pod pierzynką


06.01.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Schabowe pod pierzynką najlepiej podawać z pieczonymi ziemniakami.

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 8 kawałków  schab
    cienkich kotletów
  • 4 łyżki  pesto czerwone
  • 1/3 sztuki  chleb tostowy
    bochenka
  • 1 pęczek  natka pietruszki
    mały
  • 4 łyżki  ser cheddar
    starty
  • 1 ząbek  czosnek
    duży
  • 1 sztuka  cytryna
  • olej rzepakowy
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Kromki chleba pokrój na mniejsze kawałki po czym w malakserze rozdrobnij na mniejsze kawałki.
  2. Czosnek oraz natkę pietruszki drobno posiekaj i dodaj do okruchów z chleba. Cytrynę dokładnie wyszoruj i zetrzyj z niej skórkę.
  3. Skórkę z cytryny i starty cheddar dodaj do chleba z dodatkami i zmiksuj. Kotlety oprósz solą oraz pieprzem. Jedną stronę posmaruj czerwonym pesto.
  4. Na pesto wyłóż po 1 łyżce kruszonki. Kawałki mięsa ułóż w naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem. Piecz 20 minut w 200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Tyler

Posty : 2

Przepisy: 17


Zobacz więcej na temat:

schabprzepisy na dania mięsne


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE