Dzisiaj jest: Niedziela, 23.09.2018 Imieniny: Tekli i Bogusława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5811

Schabowe w cieście francuskim


01.02.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Schabowy w cieście francuskim można również przygotować w wersji łagodniejszej, zastępując musztardę francuską inną o delikatniejszym smaku - sarepską lub delikatesową. Zamiast boczku w przepisie można użyć farszu grzybowego przygotowanego z pieczarek i cebuli.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 3 plastry  schab
  • 1 opakowanie  ciasto francuskie
  • 6 plastrów  boczek wędzony
  • 3 łyżki  musztarda
    francuska
  • 1 sztuka  jajka
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Plastry boczku zrumień na rozgrzanej patelni. Kotlety umyj, osusz i rozbij tłuczkiem. Oprósz schab pieprzem i z obu stron posmaruj musztardą.
  2. Ciasto francuskie rozwiń, ostrym nożem przekrój na pół. Na jednej części ułóż kotlety schabowe. Na każdym kawałku połóż po 2 plasterki boczku.
  3. Mięso przykryj drugim płatem ciasta francuskiego, lekko je przyciskając. Całość pokrój na 3 prostokąty. Brzegi dobrze sklej, zawijając je do środka i dociskając brzegi za pomocą widelca. Powstałe sakiewki posmaruj rozkłóconym jajkiem. Następnie wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 st. C i piecz 15 minut, aż wierzch ciasta się zarumieni.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Garfield

Posty : 13

Przepisy: 109


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE