Dzisiaj jest: Wtorek, 21.05.2019 Imieniny: Wiktora i Tymoteusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5844

Schabowe z kością i miodową marchewką


05.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki kotlety z kością
  • 1/3 kostki  smalcu
  • 1 opakowanie  marchewki baby
  • 1 łyżka  masła
  • 2 łyżki  miodu
  • sól morska
  • pieprz świeżo mielony

Sposób przyrządzania:

  1. Kotlety umyj, osusz i rozbij delikatnie tłuczkiem. Następnie przypraw je solą i pieprzem.
  2. Smaż mięso na roztopionym smalcu po 3-4 minuty z każdej strony. Następnie zmniejsz ogień. Kotlety posmaruj delikatnie miodem i smaż jeszcze 5-7 minut, aż się ładnie zrumienią.
  3. Marchewki gotuj 4-5 minut w lekko osolonym wrzątku. Odcedź i jeszcze gorące wymieszaj z miodem i masłem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto

Izabella Wentz

Wydawnictwo: Otwarte


Przepisy i plany żywieniowe, które pozwolą ci odzyskać kontrolę nad zdrowiem tarczycy. Autoimmunologiczna choroba tarczycy może być efektem infekcji, niedoboru składników odżywczych i jedze

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE