Dzisiaj jest: Czwartek, 21.06.2018 Imieniny: Alicji i Alojzego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Schabowe z kością i miodową marchewką


05.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki kotlety z kością
  • 1/3 kostki  smalcu
  • 1 opakowanie  marchewki baby
  • 1 łyżka  masła
  • 2 łyżki  miodu
  • sól morska
  • pieprz świeżo mielony

Sposób przyrządzania:

  1. Kotlety umyj, osusz i rozbij delikatnie tłuczkiem. Następnie przypraw je solą i pieprzem.
  2. Smaż mięso na roztopionym smalcu po 3-4 minuty z każdej strony. Następnie zmniejsz ogień. Kotlety posmaruj delikatnie miodem i smaż jeszcze 5-7 minut, aż się ładnie zrumienią.
  3. Marchewki gotuj 4-5 minut w lekko osolonym wrzątku. Odcedź i jeszcze gorące wymieszaj z miodem i masłem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE