Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Schabowy po gdańsku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki kotlety schabowe bez kości
  • 1 sztuka jajko
  • 1 szklanka  bułki tartej
  • 1/2 szklanki  jasnego piwa
  • 1/2 szklanki  kwaśnej śmietany 18%
  • 1 ząbek  czosnku
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • estragon
  • zioła prowansalskie

Sposób przyrządzania:

  1. Piwo wymieszaj z posiekanym czosnkiem, solą, pieprzem, estragonem i ziołami prowansalskimi.
  2. Kotlety rozbij, zalej przygotowaną wcześniej piwną marynatą i wstaw na godzinę do lodówki.
  3. Po tym czasie kawałki mięsa wyjmij z marynaty. Obtaczaj w roztrzepanym jajku z dodatkiem soli oraz pieprzu. Następnie panieruj w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju.
  4. Kwaśną śmietanę dopraw pieprzem, estragonem i ziołami prowansalskimi. Tak przygotowanym sosem polej usmażone kotlety.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE