Dzisiaj jest: Niedziela, 15.12.2019 Imieniny: Celiny i Waleriana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Schabowy w chipsach


21.05.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki kotlety schabowe
  • 2 sztuki jajka
  • 120 g  chipsów
  • 2-3 łyżki  mąki do panierowania
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Kotlety schabowe dokładnie opłucz, osusz, a następnie cienko rozbij. W razie potrzeby usuń nadmiar tłuszczu.
  2. Jajka wbij do miseczki i rozkłóć widelcem. Dodaj sól, świeżo zmielony pieprz oraz zioła prowansalskie. Całość starannie wymieszaj.
  3. Mąkę wysyp na talerz. Chipsy umieść w woreczku foliowym i pokrusz za pomocą wałka. Przełóż na większy talerz. Kotlety obtocz kolejno w mące, rozkłóconych jajkach oraz chipsach.
  4. Na patelni rozgrzej olej. Kotlety smaż na wolnym ogniu z dwóch stron na złoty kolor, a następnie przełóż na ręcznik papierowy i osącz z nadmiaru tłuszczu. Podawaj z ziemniakami lub ugotowanymi warzywami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE