Dzisiaj jest: Niedziela, 18.11.2018 Imieniny: Anieli i Romana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Słodko-kwaśna potrawka


04.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka duża pierś z kurczaka
  • 1/2 kg  parówek
  • 1 sztuka sos słodko-kwaśny
  • 1 sztuka słoik marchewki z groszkiem i kukurydzą
  • 1 sztuka puszka fasoli
  • 1 sztuka cebula
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Pierś z kurczaka umyj, osusz i pokrój w drobną kostkę. Następnie dopraw do smaku i podsmaż na rozgrzanym oleju.
  2. Z parówek zdejmij osłonki, pokrój je i podsmaż na rozgrzanym oleju. Marchew, groszek i kukurydzę odsącz z zalewy. Fasolę odsącz z zalewy i przelej przegotowaną letnią wodą.
  3. Do garnka wlej sos słodko-kwaśny. Dodaj kurczaka, parówki, marchew, groszek oraz kukurydzę. Wymieszaj i zagotuj.
  4. Gotową potrawkę podawaj z ryżem lub makaronem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE