Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Słodko-kwaśna potrawka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka duża pierś z kurczaka
  • 1/2 kg  parówek
  • 1 sztuka sos słodko-kwaśny
  • 1 sztuka słoik marchewki z groszkiem i kukurydzą
  • 1 sztuka puszka fasoli
  • 1 sztuka cebula
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Pierś z kurczaka umyj, osusz i pokrój w drobną kostkę. Następnie dopraw do smaku i podsmaż na rozgrzanym oleju.
  2. Z parówek zdejmij osłonki, pokrój je i podsmaż na rozgrzanym oleju. Marchew, groszek i kukurydzę odsącz z zalewy. Fasolę odsącz z zalewy i przelej przegotowaną letnią wodą.
  3. Do garnka wlej sos słodko-kwaśny. Dodaj kurczaka, parówki, marchew, groszek oraz kukurydzę. Wymieszaj i zagotuj.
  4. Gotową potrawkę podawaj z ryżem lub makaronem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE