Dzisiaj jest: Czwartek, 19.09.2019 Imieniny: Januarego i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Słodko-kwaśna potrawka


04.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka duża pierś z kurczaka
  • 1/2 kg  parówek
  • 1 sztuka sos słodko-kwaśny
  • 1 sztuka słoik marchewki z groszkiem i kukurydzą
  • 1 sztuka puszka fasoli
  • 1 sztuka cebula
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Pierś z kurczaka umyj, osusz i pokrój w drobną kostkę. Następnie dopraw do smaku i podsmaż na rozgrzanym oleju.
  2. Z parówek zdejmij osłonki, pokrój je i podsmaż na rozgrzanym oleju. Marchew, groszek i kukurydzę odsącz z zalewy. Fasolę odsącz z zalewy i przelej przegotowaną letnią wodą.
  3. Do garnka wlej sos słodko-kwaśny. Dodaj kurczaka, parówki, marchew, groszek oraz kukurydzę. Wymieszaj i zagotuj.
  4. Gotową potrawkę podawaj z ryżem lub makaronem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE