Dzisiaj jest: Piątek, 24.05.2019 Imieniny: Joanny i Zuzanny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5844

Spaghetti carbonara


24.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1/2 opakowania  makaronu spaghetti
  • 100 g  wędzonego boczku
  • 1 sztuka duży ząbek czosnku
  • 2 sztuki jajka
  • 1 sztuka żółtko
  • 100 g  startego żółtego sera
  • 2 łyżki  masła
  • natka pietruszki
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Boczek pokrój w kostkę i wrzuć na patelnię z rozgrzanym masłem. Po chwili dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę.
  2. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie, a następnie jeszcze gorący dodaj do podsmażonego boczku.
  3. Wbij do miski jajka oraz żółtko i wymieszaj je z serem.
  4. Masę jajeczną wlej do makaronu i mieszaj całość, gotując na małym ogniu, aż do połączenia wszystkich składników. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  5. Gotowe danie przed podaniem posyp natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto

Izabella Wentz

Wydawnictwo: Otwarte


Przepisy i plany żywieniowe, które pozwolą ci odzyskać kontrolę nad zdrowiem tarczycy. Autoimmunologiczna choroba tarczycy może być efektem infekcji, niedoboru składników odżywczych i jedze

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE