Dzisiaj jest: Niedziela, 24.09.2017 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Spaghetti carbonara


24.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1/2 opakowania  makaronu spaghetti
  • 100 g  wędzonego boczku
  • 1 sztuka duży ząbek czosnku
  • 2 sztuki jajka
  • 1 sztuka żółtko
  • 100 g  startego żółtego sera
  • 2 łyżki  masła
  • natka pietruszki
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Boczek pokrój w kostkę i wrzuć na patelnię z rozgrzanym masłem. Po chwili dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę.
  2. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie, a następnie jeszcze gorący dodaj do podsmażonego boczku.
  3. Wbij do miski jajka oraz żółtko i wymieszaj je z serem.
  4. Masę jajeczną wlej do makaronu i mieszaj całość, gotując na małym ogniu, aż do połączenia wszystkich składników. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  5. Gotowe danie przed podaniem posyp natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE