Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 1/2 opakowania spaghetti
- 1 sztuka filet z kurczaka
- 1 sztuka jajko
- 1/2 sztuki brokułu
- 1 sztuka duży pomidor
- 1/4 sztuki zielonej papryki
- 1 sztuka średnia cebula
- 1-2 ząbki czosnku
- 1/2 szklanki startego żółtego sera
- 1/2 szklanki śmietany 12%
- ostra mielona papryka
- vegeta
- pieprz
- sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jajko wymieszaj z serem, śmietaną i pieprzem. Brokuł ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Pomidor sparz, usuń skórkę i pokrój w kostkę. Cebulę pokrój w piórka. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Paprykę pokrój w paski.
- Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź.
- Kurczaka umyj, osusz, pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj cebulę i podduś. Zdejmij patelnię z ognia, dodaj makaron, brokuł, pomidor oraz czosnek i wymieszaj.
- Podgrzej spaghetti, dodaj śmietanę i wymieszaj. Wlej wodę z gotowania makaronu. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz ostrą papryką.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka