Dzisiaj jest: Poniedziałek, 18.11.2019 Imieniny: Anieli i Romana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Szaszłyki z boczku i owoców


05.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 45 dag  wędzonego boczku
  • 10 dag  suszonych moreli
  • 10 dag  suszonych śliwek
  • 2 łyżki  ostrej musztardy
  • 1 łyżka  brązowego cukru
  • 1/2 łyżeczki  ziół prowansalskich
  • 4 łyżki  ostrego ketchupu
  • tabasco
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Boczek pokrój w dość dużą kostkę. Musztardę wymieszaj z cukrem, ziołami, ketchupem, kilkoma kroplami sosu tabasco oraz solą i pieprzem. Tak przygotowaną marynatę wymieszaj z boczkiem, przykryj i odstaw na 4 godziny do lodówki.
  2. Po tym czasie do marynaty dodaj suszone owoce i wymieszaj, aby były dokładnie oblepione sosem.
  3. Boczek oraz owoce nadziewaj na długie patyczki do szaszłyków i układaj na rozgrzanym grillu. Smaż po kilka minut z każdej strony, aż boczek ładnie się zarumieni. Podawaj z ostrymi sosami i korniszonami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE