Dzisiaj jest: Czwartek, 19.10.2017 Imieniny: Piotra i Ziemowita



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Szaszłyki z boczku i owoców


05.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 45 dag  wędzonego boczku
  • 10 dag  suszonych moreli
  • 10 dag  suszonych śliwek
  • 2 łyżki  ostrej musztardy
  • 1 łyżka  brązowego cukru
  • 1/2 łyżeczki  ziół prowansalskich
  • 4 łyżki  ostrego ketchupu
  • tabasco
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Boczek pokrój w dość dużą kostkę. Musztardę wymieszaj z cukrem, ziołami, ketchupem, kilkoma kroplami sosu tabasco oraz solą i pieprzem. Tak przygotowaną marynatę wymieszaj z boczkiem, przykryj i odstaw na 4 godziny do lodówki.
  2. Po tym czasie do marynaty dodaj suszone owoce i wymieszaj, aby były dokładnie oblepione sosem.
  3. Boczek oraz owoce nadziewaj na długie patyczki do szaszłyków i układaj na rozgrzanym grillu. Smaż po kilka minut z każdej strony, aż boczek ładnie się zarumieni. Podawaj z ostrymi sosami i korniszonami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE