Dzisiaj jest: Sobota, 23.06.2018 Imieniny: Wandy i Zenona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Szaszłyki z kurczaka z pesto


03.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 600 g  piersi z kurczaka
  • 1/2 sztuki słoika zielonego pesto
  • 1/2 sztuki słoika czerwonego pesto
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka żółta papryka
  • 1 sztuka zielona papryka
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Papryki umyj, osusz, oczyść z nasion i pokrój w krążki. Każdy krążek przekrój na pół.
  2. Kurczaka umyj, osusz, przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij. Plastry mięsa posmaruj grubo czerwonym i zielonym pesto, zwiń w rulony i pokrój w poprzek na plastry o grubości 2 cm.
  3. Na patyczki do szaszłyków nabijaj kolejno kawałki papryki i roladki z kurczaka. Szaszłyk będzie wyglądał efektowniej, jeśli każdy kawałek mięsa owiniesz półkrążkiem papryki, i nabijesz na patyk na przemian roladki z czerwonym i zielonym pesto.
  4. Szaszłyki układaj na blasze i piecz 20 minut w temperaturze 200 st. C. Obracaj je, aby się równomiernie upiekły.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE