Dzisiaj jest: Sobota, 17.11.2018 Imieniny: Grzegorza i Salomei



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Sznycle panierowane w nerkowcach


07.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka duży filet z kurczaka
  • 2 sztuki jajka
  • bułka tarta
  • 50 g  orzechów nerkowca
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki  masła
  • olej z pestek winogron
  • 8 sztuk jajek przepiórczych

Sposób przyrządzania:

  1. Fileta z kurczaka pokrój na 4 kotlety, lekko rozbij. Z obu stron oprósz mięso solą i pieprzem.
  2. Orzechy nerkowca zmiel w malakserze i wymieszaj z bułką tartą.
  3. Kotlety panieruj w bułce tartej z orzechami, rozkłóconych jajkach i ponownie w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju na rumiano.
  4. Usmażone kotlety przełóż do garnka. Dodaj łyżkę masła, podlej 1/3 szklanki wody, a następnie duś kilka minut pod przykryciem.
  5. Na reszcie masła usmaż sadzone jajka przepiórcze.
  6. Gotowe sznycle podawaj z 2 jajkami przepiórczymi, polane sosem z duszenia.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE