Dzisiaj jest: Wtorek, 17.07.2018 Imieniny: Bogdana i Aleksego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Sznycle panierowane w nerkowcach


07.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka duży filet z kurczaka
  • 2 sztuki jajka
  • bułka tarta
  • 50 g  orzechów nerkowca
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki  masła
  • olej z pestek winogron
  • 8 sztuk jajek przepiórczych

Sposób przyrządzania:

  1. Fileta z kurczaka pokrój na 4 kotlety, lekko rozbij. Z obu stron oprósz mięso solą i pieprzem.
  2. Orzechy nerkowca zmiel w malakserze i wymieszaj z bułką tartą.
  3. Kotlety panieruj w bułce tartej z orzechami, rozkłóconych jajkach i ponownie w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju na rumiano.
  4. Usmażone kotlety przełóż do garnka. Dodaj łyżkę masła, podlej 1/3 szklanki wody, a następnie duś kilka minut pod przykryciem.
  5. Na reszcie masła usmaż sadzone jajka przepiórcze.
  6. Gotowe sznycle podawaj z 2 jajkami przepiórczymi, polane sosem z duszenia.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE