Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sznycle z indyka w paprykowej panierce


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sznycle z indyka w paprykowej panierce to świetna alternatywa dla zwykłego schabowego. Najlepiej podawać je z ulubioną surówką.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki  sznycle
    z indyka
  • 4 łyżki  sos sojowy
  • 2 łyżki  sok z cytryny
  • 1 łyżka  olej
  • 2 ząbki  czosnek
  • 1 łyżeczka  majeranek
  • 1 łyżeczka  tymianek
  • 1 sztuka  jajka
  • 5 łyżek  mąka
  • 5 łyżek  bułka tarta
  • papryka (przyprawa)
    słodka, do smaku
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Sznycle delikatnie rozbij.
  2. W miseczce wymieszaj sos sojowy z sokiem z cytryny i olejem. Dodaj obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw solą, pieprzem, majerankiem i tymiankiem. Powstałą marynatą posmaruj sznycle i wstaw je na 60 minut do lodówki.
  3. Po tym czasie panieruj mięso w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej wymieszanej z papryką. Tak przygotowane mięso smaż z obu stron na rozgrzanym oleju, aż uzyska złoty kolor.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 98


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE