Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sznycle z indyka z mozzarellą i pomidorami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki sznycle z indyka
  • 2 sztuki pomidory
  • 1 opakowanie  mozzarelli w zalewie
  • 2 łyżeczki  pesto bazyliowego
  • 1 sztuka garść rukoli
  • oliwa
  • zioła prowansalskie
  • listki świeżej bazylii
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mozzarellę i pomidory pokrój w plastry.
  2. Sznycle z indyka posyp solą i pieprzem. Ułóż w skropionym oliwą naczyniu do zapiekania. Każdy kawałek mięsa posmaruj pesto, połóż plaster mozzarelli, rukolę oraz plaster pomidora. Posyp solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Wszystko skrop oliwą.
  3. Piecz 20 minut w piekarniku nagrzanym do 190 st. C.
  4. Podawaj z puree ziemniaczanym lub świeżą bagietką, udekorowane listkami bazylii i świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE