Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 4 sztuki sznycle z indyka
- 2 sztuki pomidory
- 1 opakowanie mozzarelli w zalewie
- 2 łyżeczki pesto bazyliowego
- 1 sztuka garść rukoli
- oliwa
- zioła prowansalskie
- listki świeżej bazylii
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mozzarellę i pomidory pokrój w plastry.
- Sznycle z indyka posyp solą i pieprzem. Ułóż w skropionym oliwą naczyniu do zapiekania. Każdy kawałek mięsa posmaruj pesto, połóż plaster mozzarelli, rukolę oraz plaster pomidora. Posyp solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Wszystko skrop oliwą.
- Piecz 20 minut w piekarniku nagrzanym do 190 st. C.
- Podawaj z puree ziemniaczanym lub świeżą bagietką, udekorowane listkami bazylii i świeżo zmielonym pieprzem.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka