Dzisiaj jest: Niedziela, 17.11.2019 Imieniny: Grzegorza i Salomei



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Sznycle zapiekane z pesto i makaronem


06.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki sznycle z indyka
  • 4 łyżeczki  pesto
  • kulka mozzarelli
  • 4 łyżeczki  marynowanych kaparów
  • 8 sztuk suszonych pomidorów
  • 40 dag  makaronu kolanka
  • kurkuma
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron wsyp do osolonego wrzątku. Delikatnie zamieszaj, żeby nie przywarł do dna. Dodaj odrobinę kurkumy. Gotuj na małym ogniu zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Odcedź.
  2. Ugotowany makaron wymieszaj z 8 łyżkami oleju i przełóż do naczynia żaroodpornego.
  3. Sznycle lekko rozbij, oprósz solą i pieprzem. Obsmaż na rozgrzanym oleju, a następnie ułóż na makaronie. Sznycle posmaruj pesto, obłóż pokrojonymi w paski suszonymi pomidorami, pokrojoną w plastry mozzarellą oraz kaparami. Piecz 15 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE