Dzisiaj jest: Środa, 18.10.2017 Imieniny: Łukasza i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Sznycle zapiekane z pesto i makaronem


06.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki sznycle z indyka
  • 4 łyżeczki  pesto
  • kulka mozzarelli
  • 4 łyżeczki  marynowanych kaparów
  • 8 sztuk suszonych pomidorów
  • 40 dag  makaronu kolanka
  • kurkuma
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron wsyp do osolonego wrzątku. Delikatnie zamieszaj, żeby nie przywarł do dna. Dodaj odrobinę kurkumy. Gotuj na małym ogniu zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Odcedź.
  2. Ugotowany makaron wymieszaj z 8 łyżkami oleju i przełóż do naczynia żaroodpornego.
  3. Sznycle lekko rozbij, oprósz solą i pieprzem. Obsmaż na rozgrzanym oleju, a następnie ułóż na makaronie. Sznycle posmaruj pesto, obłóż pokrojonymi w paski suszonymi pomidorami, pokrojoną w plastry mozzarellą oraz kaparami. Piecz 15 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE