Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Szparagi w szynce szwarcwaldzkiej


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 6 osób


Składniki

  • 500 g  szparagów
  • 1 opakowanie  szynki szwarcwaldzkiej
  • szczypiorek
  • 1 sztuka cytryna
  • sól
  • cukier

Sposób przyrządzania:

  1. W garnku zagotuj wodę z łyżeczką soli, 2 łyżeczkami cukru i sokiem z połowy cytryny. Do wrzącej wody wrzuć szparagi i gotuj je pod przykryciem przez 10 minut. Po tym czasie wyjmij je na sito i odcedź.
  2. 3-4 szparagi zawijaj w 2 plastry szynki. Tak przygotowane szparagi podsmaż na rozgrzanym na patelni maśle. Gotowe szparagi ułóż na talerzu i posyp posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE