Dzisiaj jest: Poniedziałek, 18.06.2018 Imieniny: Marka i Elżbiety



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5800

Szybka pizza na cieście francuskim


23.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  ciasta francuskiego
  • 150 g  startego sera mozzarella
  • 100 g  plastrów salami
  • 1/2 sztuki puszki kukurydzy
  • 250 g  pieczarek
  • 1 sztuka papryka
    Sos
  • 1 sztuka mały słoiczek koncentratu pomidorowego
  • bazylia
  • oregano
  • sól
  • pieprz
  • oliwa

Sposób przyrządzania:

  1. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Rozłóż na niej ciasto francuskie.
  2. Sos: Koncentrat pomidorowy wymieszaj z odrobiną oliwy, bazylią i oregano. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj i posmaruj powstałym sosem ciasto.
  3. Na cieście ułóż mozzarellę, plastry salami, kukurydzę, pieczarki pokrojone w plastry oraz paprykę pokrojoną w kostkę. Wierzch pizzy posyp bazylią i oregano. Piecz 15 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE