Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 150 g startego sera mozzarella
- 100 g plastrów salami
- 1/2 sztuki puszki kukurydzy
- 250 g pieczarek
- 1 sztuka papryka
- Sos
- 1 sztuka mały słoiczek koncentratu pomidorowego
- bazylia
- oregano
- sól
- pieprz
- oliwa
|
|
Sposób przyrządzania:
- Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Rozłóż na niej ciasto francuskie.
- Sos: Koncentrat pomidorowy wymieszaj z odrobiną oliwy, bazylią i oregano. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj i posmaruj powstałym sosem ciasto.
- Na cieście ułóż mozzarellę, plastry salami, kukurydzę, pieczarki pokrojone w plastry oraz paprykę pokrojoną w kostkę. Wierzch pizzy posyp bazylią i oregano. Piecz 15 minut w temperaturze 180 st. C.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka