Dzisiaj jest: Czwartek, 14.11.2019 Imieniny: Serafina i Rogera



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Szybka pizza na cieście francuskim


23.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  ciasta francuskiego
  • 150 g  startego sera mozzarella
  • 100 g  plastrów salami
  • 1/2 sztuki puszki kukurydzy
  • 250 g  pieczarek
  • 1 sztuka papryka
    Sos
  • 1 sztuka mały słoiczek koncentratu pomidorowego
  • bazylia
  • oregano
  • sól
  • pieprz
  • oliwa

Sposób przyrządzania:

  1. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Rozłóż na niej ciasto francuskie.
  2. Sos: Koncentrat pomidorowy wymieszaj z odrobiną oliwy, bazylią i oregano. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj i posmaruj powstałym sosem ciasto.
  3. Na cieście ułóż mozzarellę, plastry salami, kukurydzę, pieczarki pokrojone w plastry oraz paprykę pokrojoną w kostkę. Wierzch pizzy posyp bazylią i oregano. Piecz 15 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE