Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Szynka pieczona w bananowym sosie


13.11.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  surowej szynki
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka banan
  • 3 łyżeczki  przyprawy uniwersalnej
  • 1 łyżeczka  tymianku
  • 1/2 łyżeczki  białej gorczycy
  • 1 łyżeczka  oregano
  • 1/2 łyżeczki  czosnku granulowanego
  • 1 łyżeczka  suszonej bazylii
  • pieprz kolorowy
  • 2 łyżeczki  mąki

Sposób przyrządzania:

  1. Szynkę umyj, osusz i pokrój w kostkę. Cebulę obierz, pokrój w ćwiartki. Banana obierz ze skórki i pokrój w plastry.
  2. Szynkę, cebulę i banana włóż do torebki do pieczenia. Dodaj mąkę i przyprawy. Zamknij klipsem i obróć tak aby równomiernie rozprowadzić przyprawy. Przekłuj w kilku miejscach torebkę. Piecz 60 minut w 190 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Maks07

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE