Dzisiaj jest: Niedziela, 15.07.2018 Imieniny: Henryka i Włodzimierza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Szynka w orzechach


08.11.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 1.5 kg  szynki
  • 250 g  obranych orzechów włoskich
  • 3-4 łyżki  miodu
  • 4 łyżki  keczupu
  • 1 łyżka  oliwy
  • 2 łyżeczki  mielonej ostrej papryki
  • 1/2 łyżeczki  soli
  • 2 łyżeczki  suszonego rozmarynu
  • 2 łyżeczki  mięty
  • 1 kostka  rosołowa

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz. Orzechy drobno posiekaj. Pozostałe składniki wymieszaj. Uzyskaną marynatą natrzyj mięso, posyp orzechami i wstaw na dobę do lodówki.
  2. Po tym czasie szynkę włóż do rękawa, zalej 1-2 szklankami wody z rozpuszczoną kostką rosołową. Piecz 1,5-2 godziny w 200 st. C. Pod koniec pieczenia rozetnij rękaw, by mięso się zrumieniło.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE