Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Szynka w orzechach


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 1.5 kg  szynki
  • 250 g  obranych orzechów włoskich
  • 3-4 łyżki  miodu
  • 4 łyżki  keczupu
  • 1 łyżka  oliwy
  • 2 łyżeczki  mielonej ostrej papryki
  • 1/2 łyżeczki  soli
  • 2 łyżeczki  suszonego rozmarynu
  • 2 łyżeczki  mięty
  • 1 kostka  rosołowa

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz. Orzechy drobno posiekaj. Pozostałe składniki wymieszaj. Uzyskaną marynatą natrzyj mięso, posyp orzechami i wstaw na dobę do lodówki.
  2. Po tym czasie szynkę włóż do rękawa, zalej 1-2 szklankami wody z rozpuszczoną kostką rosołową. Piecz 1,5-2 godziny w 200 st. C. Pod koniec pieczenia rozetnij rękaw, by mięso się zrumieniło.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE