Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Szynka w serowej panierce


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Szynkę w serowej panierce najlepiej podawać z frytkami i sezonową surówką.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 600 g  szynka
    wieprzowa
  • 35 g  ser parmezan
  • 3 łyżki  mąka
  • 4 łyżki  bułka tarta
  • 2 sztuki  jajka
  • 5 łyżek  olej
  • bazylia
    suszona, do smaku
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso dokładnie umyj, osusz i pokrój w 2-centymetrowe plastry. Następnie rozbij kotlety tłuczkiem i oprósz solą, pieprzem oraz bazylią.
  2. Bułkę tartą wysyp na talerz i zetrzyj do niej parmezan. Wymieszaj. Na oddzielny talerz wysyp mąkę, a do miseczki wbij i rozkłóć jajka.
  3. Plastry szynki obtocz kolejno w mące, jajku i bułce tartej z parmezanem. Tak przygotowane kotlety smaż na rozgrzanym oleju po 3 minuty z każdej strony.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 98


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE