Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 600 g szynka
wieprzowa - 35 g ser parmezan
- 3 łyżki mąka
- 4 łyżki bułka tarta
- 2 sztuki jajka
- 5 łyżek olej
- bazylia
suszona, do smaku - sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso dokładnie umyj, osusz i pokrój w 2-centymetrowe plastry. Następnie rozbij kotlety tłuczkiem i oprósz solą, pieprzem oraz bazylią.
- Bułkę tartą wysyp na talerz i zetrzyj do niej parmezan. Wymieszaj. Na oddzielny talerz wysyp mąkę, a do miseczki wbij i rozkłóć jajka.
- Plastry szynki obtocz kolejno w mące, jajku i bułce tartej z parmezanem. Tak przygotowane kotlety smaż na rozgrzanym oleju po 3 minuty z każdej strony.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku