Dzisiaj jest: Niedziela, 15.07.2018 Imieniny: Henryka i Włodzimierza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Szynka z farszem ziołowym i pieczonymi warzywami


27.07.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka szynka wieprzowa
  • rozmaryn
  • 400 g  pieczarek
  • 2 sztuki cebule
  • 4 ząbki  czosnku
  • 1-2 łyżki  bułki tartej
  • 1 sztuka mała cukinia
  • 200 g  pomidorków koktajlowych
  • 3 łyżki  oleju z pestek winogron
  • 2 łyżki  oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Szynkę natnij długim nożem, formując w niej kieszeń. Oprósz mięso solą, pieprzem i natrzyj połową utartego z 1 łyżką oleju czosnku. Następnie ponakłuwaj szynkę i wsadź w mięso małe gałązki rozmarynu.
  2. Na patelni rozgrzej pozostały olej i podsmaż na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodaj do niej 300 g pokrojonych w półplastry pieczarek. Smaż wszystko jeszcze przez 5 minut. Po tym czasie dodaj posiekany czosnek i rozmaryn. Smaż jeszcze 2 minuty.
  3. Następnie dopraw do smaku solą i pieprzem i zagęść bułką tartą. Zdejmij farsz z ognia i odstaw do przestygnięcia.
  4. Cukinię pokrój w plastry, a pozostałe pieczarki w ćwiartki. Skrop oliwą i dopraw solą oraz pieprzem.
  5. Kieszeń w szynce wypełnij farszem pieczarkowym i zabezpiecz nicią lub wykałaczkami. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 60 minut. Po tym czasie dookoła mięsa ułóż warzywa i piecz jeszcze 30 minut. Po upieczeniu odstaw na 10 minut, po czym pokrój mięso w plastry.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE