Dzisiaj jest: Niedziela, 19.08.2018 Imieniny: Bolsława i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Taco z mięsem mielonym i fasolą


23.09.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  mielonej wołowiny
  • kilka liści sałaty
  • 6 łyżek  pikantnej pomidorowej salsy
  • 1 sztuka mała puszka kukurydzy
  • 1 sztuka mała puszka czerwonej fasoli
  • 100 g  zielonej fasolki szparagowej
  • 1 sztuka mała czerwona papryka
  • 1 łyżka  masła
  • 2 łyżki  oleju
  • sól
  • 1/4 łyżeczki  mielonego kminku
    Placki
  • 300 g  mąki kukurydzianej
  • 150 g  mąki pszennej
  • 100 g  margaryny
  • sól
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Placki: Do miski wsyp mąkę kukurydzianą i pszenną. Dodaj odrobinę soli, margarynę oraz 1,5 szklanki wody. Zagnieć ciasto, podziel je na porcje wielkości kurzego jajka i odłóż na kilka minut. Następnie rozwałkuj je na 20-centymetrowe placki i smaż na natłuszczonej, rozgrzanej patelni.
  2. Farsz: Fasolkę szparagową ugotuj w osolonej wodzie i pokrój na 1-centymetrowe kawałki. Kukurydzę oraz fasolę odsącz z zalewy. Paprykę oczyść z nasion, pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym maśle.
  3. Na patelni rozgrzej olej, obsmaż mięso. Następnie dodaj pozostałe składniki, dopraw solą, kminkiem, salsą i dokładnie wymieszaj. Uzyskany farsz podziel na 4 części.
  4. Na dole placka ułóż kilka kawałków porwanej sałaty. Na wierzch nałóż farsz i złóż placki na pół. Zapiekaj kilka minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Neo8

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE