Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 150 g makaronu tagliatelle
- 200 g pomidorów z puszki
- świeża bazylia
- świeży tymianek
- 1 łyżeczka papryczki chili
- sól
- pieprz
- 1 łyżka miodu lipowego
- 200 g boczku wędzonego
- 3 sztuki jajka
- 3 łyżki startego parmezanu
- oliwa
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku. Odcedź.
- Pomidory zagotuj z przyprawami i miodem.
- Usmaż jajka sadzone z boczkiem na oliwie.
- Wszystkie składniki ułóż na talerzu i posyp parmezanem. Podawaj z surówką z marchewki.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka