Dzisiaj jest: Niedziela, 19.08.2018 Imieniny: Bolsława i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Tagliatelle z szynką i pieczarkami w sosie brokułowym


29.09.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 300 g  makaronu tagliatelle
  • 200 g  szynki w plastrach
  • 250 g  pieczarek
  • 1 sztuka świeży brokuł
  • 2 sztuki małe cebule
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1/2 l  śmietany 30%
  • natka pietruszki
  • pieprz ziołowy
  • zioła prowansalskie
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj w osolonym wrzątku. Odcedź.
  2. Brokuł podziel na różyczki, ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i podziel na różyczki. Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na oleju razem z posiekanym czosnkiem. Szynkę pokrój w paski, a pieczarki w plasterki. Dopraw pieprzem oraz solą i podsmaż razem z cebulą.
  3. Następnie dodaj śmietanę, brokuł oraz ziołami prowansalskie. Gotuj, od czasu do czasu mieszając. Gdy sos zgęstnieje dodaj posiekaną natkę pietruszki. Uzyskany sos wymieszaj z makaronem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Maks07

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE