Dzisiaj jest: Sobota, 23.09.2017 Imieniny: Tekli i Bogusława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Tarta z wołowiną i kukurydzą


12.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 6 osób


Składniki

    Ciasto
  • 250 g  mąki
  • 150 g  margaryny
  • 1 łyżka  śmietany 18%
  • 1 sztuka jajko
  • 1/2 łyżeczki  soli
    Farsz
  • 400 g  mięsa mielonego
  • 1 sztuka mała cukinia
  • 150 g  kukurydzy
  • sól
  • pieprz
  • ostra mielona papryka
  • 2 łyżki  śmietany 18%
  • 1 łyżka  tartego sera żółtego
  • 1 łyżka  oleju rzepakowego

Sposób przyrządzania:

  1. Do miski wsyp mąkę. Dodaj zimną margarynę, śmietanę, jajko i sól. Szybko zagnieć ciasto, zrób kulę i włóż na 30 minut do lodówki.
  2. Na rozgrzanym oleju podsmaż przez 15 minut mięso. Następnie dodaj pokrojoną w plasterki cukinię, wymieszaj, przypraw i podgrzewaj jeszcze 5 minut. Na koniec wsyp odsączoną z zalewy kukurydzę. Odstaw nadzienie do przestygnięcia.
  3. Schłodzonym ciastem wylep formę, nakłuj ciasto widelcem i podpiecz przez 15 minut w temperaturze 180 st. C. Następnie wyjmij, wypełnij spód farszem mięsno-warzywnym, polej śmietaną wymieszaną z tartym serem i piecz jeszcze 25-30 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE