Dzisiaj jest: Środa, 20.06.2018 Imieniny: Bogny i Florentyny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Tarta z wołowiną i kukurydzą


12.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 6 osób


Składniki

    Ciasto
  • 250 g  mąki
  • 150 g  margaryny
  • 1 łyżka  śmietany 18%
  • 1 sztuka jajko
  • 1/2 łyżeczki  soli
    Farsz
  • 400 g  mięsa mielonego
  • 1 sztuka mała cukinia
  • 150 g  kukurydzy
  • sól
  • pieprz
  • ostra mielona papryka
  • 2 łyżki  śmietany 18%
  • 1 łyżka  tartego sera żółtego
  • 1 łyżka  oleju rzepakowego

Sposób przyrządzania:

  1. Do miski wsyp mąkę. Dodaj zimną margarynę, śmietanę, jajko i sól. Szybko zagnieć ciasto, zrób kulę i włóż na 30 minut do lodówki.
  2. Na rozgrzanym oleju podsmaż przez 15 minut mięso. Następnie dodaj pokrojoną w plasterki cukinię, wymieszaj, przypraw i podgrzewaj jeszcze 5 minut. Na koniec wsyp odsączoną z zalewy kukurydzę. Odstaw nadzienie do przestygnięcia.
  3. Schłodzonym ciastem wylep formę, nakłuj ciasto widelcem i podpiecz przez 15 minut w temperaturze 180 st. C. Następnie wyjmij, wypełnij spód farszem mięsno-warzywnym, polej śmietaną wymieszaną z tartym serem i piecz jeszcze 25-30 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE