Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
- 25 dag tortellini
- 35 dag piersi z indyka pokrojonej w kostkę
- 1 sztuka średnia marchewka
- 1/2 sztuki czerwonej papryki
- 1/2 szklanki kremówki
- 1/2 szklanki bulionu
- 4 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 szczypta ostrej papryki
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Na 2 łyżkach oliwy przesmaż pokrojoną w kostkę marchewkę. Następnie dodaj pokrojoną na małe kawałki paprykę i smaż jeszcze 5 minut.
- Na czystej patelni rozgrzej oliwę i podsmaż pokrojone w kostkę mięso posypane solą, pieprzem i ostrą papryką. Następnie przełóż indyka bez tłuszczu do warzyw i chwilę jeszcze podsmaż.
- Na tłuszcz ze smażenia mięsa wlej bulion, kremówkę i wsyp słodką paprykę. Gotuj sos przez 3 minuty.
- Tortellini ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Osącz, ułóż w miseczkach, obłóż smażonym mięsem i warzywami. Wierzch polej sosem.
Źródło przepisu: Poradnik Domowy