Dzisiaj jest: Niedziela, 29.03.2020 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Tortilla z wołowiną


30.08.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki placki tortilli
  • 1/2 szklanki  majonezu
  • 1 łyżka  musztardy
  • 1 łyżka  keczupu
  • 1 sztuka posiekany ząbek czosnku
  • 250 g  pieczeni wołowej
  • 4 sztuki liście sałaty lodowej
  • 1 sztuka marynowana papryka
  • 1 sztuka mała pokrojona w cienkie plastry czerwona cebula

Sposób przyrządzania:

  1. Czosnek obierz i posiekaj. Dodaj majonez, musztardę oraz keczup i wymieszaj.
  2. Pieczeń wołową pokrój w plasterki.
  3. Przygotowanym sosem posmaruj placki tortilli. Na wierzchu ułóż warzywa oraz wołowinę. Zroluj placki i przetnij na pół.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Daisy07

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE