Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Tortilla z wołowiną


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki placki tortilli
  • 1/2 szklanki  majonezu
  • 1 łyżka  musztardy
  • 1 łyżka  keczupu
  • 1 sztuka posiekany ząbek czosnku
  • 250 g  pieczeni wołowej
  • 4 sztuki liście sałaty lodowej
  • 1 sztuka marynowana papryka
  • 1 sztuka mała pokrojona w cienkie plastry czerwona cebula

Sposób przyrządzania:

  1. Czosnek obierz i posiekaj. Dodaj majonez, musztardę oraz keczup i wymieszaj.
  2. Pieczeń wołową pokrój w plasterki.
  3. Przygotowanym sosem posmaruj placki tortilli. Na wierzchu ułóż warzywa oraz wołowinę. Zroluj placki i przetnij na pół.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE