Przygotowanie:
Kuchnia:
hiszpańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 4 sztuki placki tortilli
- 1/2 szklanki majonezu
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżka keczupu
- 1 sztuka posiekany ząbek czosnku
- 250 g pieczeni wołowej
- 4 sztuki liście sałaty lodowej
- 1 sztuka marynowana papryka
- 1 sztuka mała pokrojona w cienkie plastry czerwona cebula
|
|
Sposób przyrządzania:
- Czosnek obierz i posiekaj. Dodaj majonez, musztardę oraz keczup i wymieszaj.
- Pieczeń wołową pokrój w plasterki.
- Przygotowanym sosem posmaruj placki tortilli. Na wierzchu ułóż warzywa oraz wołowinę. Zroluj placki i przetnij na pół.
Źródło przepisu: Poradnik Smakosza