Dzisiaj jest: Piątek, 24.11.2017 Imieniny: Jana i Flory



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Tradycyjne leczo


17.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 1 sztuka cukinia
  • 30 dag  pomidorów
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka żółta papryka
  • 2 sztuki cebule
  • 2 ząbki  czosnku
  • 50 dag  kiełbasy lub parówek
  • 1 łyżka  suszonych ziół prowansalskich
  • 2 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka  ostrej mielonej papryki
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cukinię obierz i pokrój w kostkę. Pomidory i papryki sparz, obierz ze skórki i pokrój na kawałki. Cebule i czosnek obierz, posiekaj. Kiełbasy lub parówki pokrój w talarki. W garnku rozgrzej olej i podsmaż cebulę z czosnkiem. Dodaj resztę warzyw i kiełbasy lub parówki. Smaż przez 15 minut.
  2. Do leczo dodaj koncentrat pomidorowy, zioła prowansalskie i mieloną paprykę. Przypraw solą i pieprzem. Duś przez 30 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE