Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Tradycyjne leczo


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 1 sztuka cukinia
  • 30 dag  pomidorów
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka żółta papryka
  • 2 sztuki cebule
  • 2 ząbki  czosnku
  • 50 dag  kiełbasy lub parówek
  • 1 łyżka  suszonych ziół prowansalskich
  • 2 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka  ostrej mielonej papryki
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cukinię obierz i pokrój w kostkę. Pomidory i papryki sparz, obierz ze skórki i pokrój na kawałki. Cebule i czosnek obierz, posiekaj. Kiełbasy lub parówki pokrój w talarki. W garnku rozgrzej olej i podsmaż cebulę z czosnkiem. Dodaj resztę warzyw i kiełbasy lub parówki. Smaż przez 15 minut.
  2. Do leczo dodaj koncentrat pomidorowy, zioła prowansalskie i mieloną paprykę. Przypraw solą i pieprzem. Duś przez 30 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: Smacznego!


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE