Dzisiaj jest: Środa, 17.10.2018 Imieniny: Wiktora i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5817

Tradycyjne leczo


17.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 1 sztuka cukinia
  • 30 dag  pomidorów
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka żółta papryka
  • 2 sztuki cebule
  • 2 ząbki  czosnku
  • 50 dag  kiełbasy lub parówek
  • 1 łyżka  suszonych ziół prowansalskich
  • 2 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka  ostrej mielonej papryki
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cukinię obierz i pokrój w kostkę. Pomidory i papryki sparz, obierz ze skórki i pokrój na kawałki. Cebule i czosnek obierz, posiekaj. Kiełbasy lub parówki pokrój w talarki. W garnku rozgrzej olej i podsmaż cebulę z czosnkiem. Dodaj resztę warzyw i kiełbasy lub parówki. Smaż przez 15 minut.
  2. Do leczo dodaj koncentrat pomidorowy, zioła prowansalskie i mieloną paprykę. Przypraw solą i pieprzem. Duś przez 30 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE