Dzisiaj jest: Środa, 20.11.2019 Imieniny: Feliksa i Anatola



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Udka kacze w czerwonym winie


03.01.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Udka kacze w czerwonym winie to przepis na smaczne, wykwintne danie.

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki  udka kacze
  • 100 g  szalotka
  • 150 g  boczek wędzony
  • 1/2 szklanki  wino czerwone wytrawne
  • 2 łyżki  cukier
  • 1 sztuka  goździki
  • 1 laska  cynamon
  • majeranek
    do smaku
  • olej
  • 2 ząbki  czosnek
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Udka natrzyj solą, pieprzem, posiekanym czosnkiem i majerankiem. Wstaw do lodówki na 2 godziny.
  2. Po tym czasie obsmaż udka na rozgrzanym oleju razem z obranymi szalotkami. Przełóż mięso do brytfanki, polej winem. Dodaj cynamon, goździk, pokrojony w kostkę boczek. Piecz w 180 st. C do miękkości.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Alan

Posty : 9

Przepisy: 66


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE