Dzisiaj jest: Sobota, 21.10.2017 Imieniny: Urszuli i Hilarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Udka pieczone w ziołach


07.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki duże udka kurczaka
  • 1 pęczek  siekanej natki pietruszki
  • 2 łyżeczki  suszonego oregano lub ziół prowansalskich
  • 3 łyżeczki  przyprawy do kurczaka
  • 1 łyżeczka  słodkiej papryki w proszku
  • 2 sztuki duże ząbki czosnku
  • 1/4 szklanki  oliwy
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Natkę pietruszki opłucz, osusz, posiekaj i wsyp do miski. Dodaj oliwę, przyprawę do kurczaka, paprykę, oregano, posiekany czosnek i pieprz. Wymieszaj wszystko dokładnie.
  2. Mięso opłucz i natrzyj przygotowaną marynatą. Wstaw na 60 minut do lodówki. Następnie ułóż kurczaka na blasze i piecz 35 minut w temperaturze 200 st. C, często polewając zalewą i odrobiną wody.
  3. Ryż ugotuj z dodatkiem curry i kurkumy. Podawaj razem z pieczonym kurczakiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE