Dzisiaj jest: Poniedziałek, 16.07.2018 Imieniny: Marii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Warkocz z brokułami i kurczakiem


24.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 główka  brokułów
  • 1 opakowanie  ciasta francuskiego
  • 1 sztuka średniej wielkości filet z kurczaka
  • 150 g  startego sera żółtego
  • 1 sztuka jajko
  • oregano
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Brokuły umyj, podziel na różyczki i gotuj około 5 minut w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedź i przelej zimną wodą.
  2. Kurczaka umyj i pokrój w niewielką kostkę. Podsmaż na złoty kolor, a pod koniec smażenia dodaj około 1/4 łyżeczki soli, szczyptę oregano i świeżo zmielony pieprz.
  3. Rozłóż płat ciasta francuskiego. Na środek ciasta wyłóż kurczaka i brokuły, zostawiając po bokach miejsce na wycięcie pasków do składania. Posyp farsz startym żółtym serem.
  4. Po obu stronach farszu ponacinaj ciasto w cienkie paski. Po jednej i drugiej stronie powinno być tyle samo nacięć, a paski powinny być mniej więcej tej samej szerokości. Zapleć warkocz, nakładając paski jeden na drugi, na przemian z jednej i drugiej strony.
  5. Złożony warkocz posmaruj roztrzepanym jajkiem i piecz około 15 minut w temperaturze 220 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE