Dzisiaj jest: Poniedziałek, 24.02.2020 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Warzywne leczo z wieprzowiną


26.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 800 g  mięsa wieprzowego (karkówka lub szynka)
  • 1 sztuka żółta papryka
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka zielona papryka
  • 3 sztuki marchewki
  • 1 sztuka puszka pomidorów
  • 750 ml  bulionu warzywnego
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • 3 sztuki cebule
  • 4 ząbki  czosnku
  • 1/2 łyżeczki  mielonego chili
  • 1/2 łyżeczki  białego pieprzu
  • 1 szczypta  czarnego pieprzu
  • 1 szczypta  pieprzu ziołowego
  • 3 sztuki liście laurowe
  • 3 łyżki  oliwy
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Wieprzowinę pokrój w kostkę o boku 1,5 cm. Cebule pokrój w ćwiartki, papryki w kostkę, a marchew w plasterki.
  2. W garnku rozgrzej oliwę i podsmaż na niej mięso. Dodaj cebulę i całe ząbki czosnku. Smaż 15 minut, a następnie zalej bulionem i gotuj przez 30 minut.
  3. Dodaj pomidory, marchewkę oraz kilka gałązek natki pietruszki. Kiedy marchewka zmięknie (po 10-15 min.), dodaj paprykę oraz przyprawy.
  4. Garnek przykryj pokrywką i gotuj leczo przez 5 minut, a następnie zdejmij pokrywkę i gotuj potrawę jeszcze 10 minut. Przed podaniem posyp natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE