Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Wątróbka drobiowa z grzanką i kaparami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  wątróbki drobiowej
  • 3 łyżki  kaparów z zalewy
  • 1 sztuka cebula
  • 2 łyżki  oliwy
  • 1 łyżka  octu z czerwonego wina
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • 1 szczypta  pieprzu cayenne
  • 4 sztuki garście mieszanki sałat
  • 4 sztuki kajzerki

Sposób przyrządzania:

  1. Wątróbkę oczyść, umyj, osusz. Kapary odsącz z zalewy. Natkę pietruszki umyj, osusz i posiekaj. Połowę natki wymieszaj z kaparami, wrzuć do miseczki i skrop połową oliwy z octem. Cebulę obierz i pokrój w piórka.
  2. Pozostałą oliwę rozgrzej na patelni, wrzuć cebulę. Gdy cebula się zeszkli, dodaj wątróbkę i smaż przez 5 minut.
  3. Dopraw do smaku solą, pieprzem i pieprzem cayenne. Na koniec dodaj oliwę z kaparami, natką pietruszki i octem. Wymieszaj i zdejmij z ognia.
  4. Kajzerki przekrój na pół, opiecz w piekarniku. Na talerzach rozłóż sałatę i tosty. Na wierzch wyłóż wątróbkę i polej sosem z cebulą i kaparami. Oprósz wszystko natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE