Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Wątróbka faszerowana boczkiem i papryką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  wątróbki wieprzowej
  • 1 sztuka cebula
  • 100 g  surowego boczku
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 4 łyżki  kwaśnej śmietany
  • 1 sztuka jajko
  • 2 łyżki  bułki tartej
  • olej
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki  musztardy

Sposób przyrządzania:

  1. Wątróbkę oczyść i przekrój na pół. Natnij wzdłuż tworząc kieszeń. Boczek posiekaj razem z obraną cebulą i natką pietruszki. Dodaj bułkę tartą i wymieszaj. Składniki podsmaż na rozgrzanym oleju, ostudź. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, jajko i śmietanę. Farsz dopraw i napełnij nim wątróbkę.
  2. Brzegi wątróbki zepnij wykałaczkami, ułóż w naczyniu żaroodpornym i posmaruj olejem. Piecz 60 minut w 180 st. C. Na 10 minut przed końcem pieczenia oprósz wątróbkę solą i posmaruj musztardą. Przed podaniem pokrój w plastry.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE