Dzisiaj jest: Środa, 13.12.2017 Imieniny: Łucji i Otylii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5785

Wielkanocna biała kiełbasa z sosem żurawinowym


03.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki porcje białej kiełbasy
  • 2 łyżki  konfitury z żurawiny
  • 3 sztuki cm korzenia chrzanu
  • 1 łyżka  masła
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • świeżo mielona sól morska
  • 1 łyżeczka  miodu
  • 2 łyżki  oleju

Sposób przyrządzania:

  1. Konfiturę wymieszaj z miodem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i ponownie wymieszaj.
  2. Kiełbasę delikatnie ponacinaj, a następnie posmaruj przygotowanym sosem żurawinowym. Tak przygotowane kiełbaski podsmaż na rozgrzanym oleju.
  3. Chrzan zetrzyj na tarce o małych oczkach i razem z masłem dodaj do smażącej się kiełbasy. Smaż wszystko przez 7 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE