Dzisiaj jest: Czwartek, 24.05.2018 Imieniny: Joanny i Zuzanny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5797

Wielkanocna biała kiełbasa z sosem żurawinowym


03.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki porcje białej kiełbasy
  • 2 łyżki  konfitury z żurawiny
  • 3 sztuki cm korzenia chrzanu
  • 1 łyżka  masła
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • świeżo mielona sól morska
  • 1 łyżeczka  miodu
  • 2 łyżki  oleju

Sposób przyrządzania:

  1. Konfiturę wymieszaj z miodem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i ponownie wymieszaj.
  2. Kiełbasę delikatnie ponacinaj, a następnie posmaruj przygotowanym sosem żurawinowym. Tak przygotowane kiełbaski podsmaż na rozgrzanym oleju.
  3. Chrzan zetrzyj na tarce o małych oczkach i razem z masłem dodaj do smażącej się kiełbasy. Smaż wszystko przez 7 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE