Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 2 sztuki porcje białej kiełbasy
- 2 łyżki konfitury z żurawiny
- 3 sztuki cm korzenia chrzanu
- 1 łyżka masła
- świeżo mielony czarny pieprz
- świeżo mielona sól morska
- 1 łyżeczka miodu
- 2 łyżki oleju
|
|
Sposób przyrządzania:
- Konfiturę wymieszaj z miodem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i ponownie wymieszaj.
- Kiełbasę delikatnie ponacinaj, a następnie posmaruj przygotowanym sosem żurawinowym. Tak przygotowane kiełbaski podsmaż na rozgrzanym oleju.
- Chrzan zetrzyj na tarce o małych oczkach i razem z masłem dodaj do smażącej się kiełbasy. Smaż wszystko przez 7 minut.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników