Dzisiaj jest: Środa, 16.10.2019 Imieniny: Gawła i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Wieprzowa rolada z oliwkami


25.02.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Wieprzowa rolada z oliwkami to przepis na smaczne i dość niskokaloryczne. Przygotowując sos do rolady należy go gotować przez co najmniej 15 minut.

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 1 sztuka  ciabatta
    może być podłużna bułka pszenna
  • 2 sztuki  dymka ze szczypiorkiem
  • 2 gałązki  natka pietruszki
  • 150 g  oliwki
    czarne
  • 1 łyżka  kapary
  • 50 g  papryka marynowana
  • 1 sztuka  jajka
  • 600 g  polędwiczki wieprzowe
    1 duża
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 2 łyżki  olej
  • 1 łyżka  mąka

Sposób przyrządzania:

  1. Ciabattę pokrój w plastry, a następnie w kostkę. Pieczywo przełóż do miski. Dymki oraz gałązki natki pietruszki opłucz pod bieżącą wodą, osusz i posiekaj. Dymki i natkę wsyp do pieczywa.
  2. Oliwki odsącz z zalewy i w całości dodaj do zawartości naczynia. Kapary odsącz z zalewy i dodaj do ciabatty, zieleniny i czarnych oliwek. Marynowaną paprykę drobno pokrój i dodaj do zawartości naczynia.
  3. Na koniec do kawałków pieczywa, dymki, natki, oliwek, kaparów i papryki wbij jajko. Zawartość naczynia dokładnie wymieszaj drewnianą łyżka. Delikatnie dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  4. Polędwicę przekrój wzdłuż na pół, by powstał jeden duży płat mięsa. Następnie starannie rozbij polędwicę przez folię spożywczą. Na mięso wyłóż warzywne nadzienie i całość ostrożnie zwiń, tworząc roladę. Tak przygotowanie mięso zwiąż za pomocą nici kuchennej. Oprósz solą oraz pieprzem i podsmaż na rozgrzanym oleju.
  5. Duś mięso do miękkości. Z powstałego tłuszczu, mąki i kilku łyżek wody zrób sos. Gotowe danie podawaj z makaronem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Neo8

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE