Dzisiaj jest: Niedziela, 15.07.2018 Imieniny: Henryka i Włodzimierza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Wieprzowina w słodko-kwaśnym sosie


02.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

chińska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 600 g  schabu bez kości
    Sos
  • 150 g  koncentratu pomidorowego
  • 4 łyżki  miodu
  • 2 łyżki  octu winnego
  • 2 łyżki  sosu sojowego
  • 6 łyżek  zimnej wody
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 szczypta  chili
  • 1 szczypta  ziół (tymianek, szałwia, majeranek, oregano, suszona natka)
    Dodatkowo
  • 400 g  buraków
  • 400 g  ziemniaków
  • 1 łyżka  masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Buraki umyj i każdy owiń folią aluminiową. Włóż do piekarnika i piecz 30 minut w temperaturze 190 st. C.
  2. Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszaj w garnku i powoli doprowadź do wrzenia.
  3. Mięso umyj, osusz i pokrój w poprzek włókien na plastry, lekko rozbij tłuczkiem i oprósz solą oraz pieprzem. Włóż do sosu i duś na małym ogniu, aż będzie miękkie (około 30 minut).
  4. Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie.
  5. Upieczone buraki zetrzyj na tarce o drobnych oczkach i podsmaż na maśle. Dopraw solą i pieprzem.
  6. Plastry schabu podawaj z ziemniakami i buraczkami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE