Dzisiaj jest: Wtorek, 17.07.2018 Imieniny: Bogdana i Aleksego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Wieprzowina z majerankiem i jabłkami


07.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  chudej wieprzowiny
  • 4 sztuki cebule
  • 4 ząbki  czosnku
  • 4 łyżki  majeranku
  • 3 sztuki kwaśne jabłka
  • 3 łyżki  masła
  • sól
  • pieprz
  • 1/4 szklanki  bulionu
  • olej do smażenia
  • natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz i pokrój w paski.
  2. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Mięso natrzyj majerankiem i czosnkiem.
  3. Cebule obierz i posiekaj. Razem z mięsem podsmaż na rozgrzanym oleju. Dopraw do smaku solą i pieprzem, przykryj i duś na małym ogniu przez 15 minut, podlewając bulionem.
  4. Jabłka umyj, usuń gniazda nasienne. Pokrój w plastry. Smaż na maśle, oprósz solą.
  5. Na talerzach ułóż jabłka, a na nich mięso. Podawaj z kopytkami, posypane posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE