Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Wieprzowina z majerankiem i jabłkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  chudej wieprzowiny
  • 4 sztuki cebule
  • 4 ząbki  czosnku
  • 4 łyżki  majeranku
  • 3 sztuki kwaśne jabłka
  • 3 łyżki  masła
  • sól
  • pieprz
  • 1/4 szklanki  bulionu
  • olej do smażenia
  • natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz i pokrój w paski.
  2. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Mięso natrzyj majerankiem i czosnkiem.
  3. Cebule obierz i posiekaj. Razem z mięsem podsmaż na rozgrzanym oleju. Dopraw do smaku solą i pieprzem, przykryj i duś na małym ogniu przez 15 minut, podlewając bulionem.
  4. Jabłka umyj, usuń gniazda nasienne. Pokrój w plastry. Smaż na maśle, oprósz solą.
  5. Na talerzach ułóż jabłka, a na nich mięso. Podawaj z kopytkami, posypane posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE