Dzisiaj jest: Wtorek, 19.11.2019 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Wieprzowina z majerankiem i jabłkami


07.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  chudej wieprzowiny
  • 4 sztuki cebule
  • 4 ząbki  czosnku
  • 4 łyżki  majeranku
  • 3 sztuki kwaśne jabłka
  • 3 łyżki  masła
  • sól
  • pieprz
  • 1/4 szklanki  bulionu
  • olej do smażenia
  • natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz i pokrój w paski.
  2. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Mięso natrzyj majerankiem i czosnkiem.
  3. Cebule obierz i posiekaj. Razem z mięsem podsmaż na rozgrzanym oleju. Dopraw do smaku solą i pieprzem, przykryj i duś na małym ogniu przez 15 minut, podlewając bulionem.
  4. Jabłka umyj, usuń gniazda nasienne. Pokrój w plastry. Smaż na maśle, oprósz solą.
  5. Na talerzach ułóż jabłka, a na nich mięso. Podawaj z kopytkami, posypane posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE