Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2019 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5843

Wołowina po austriacku


08.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

austriacka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 4 sztuki średnie cebule
  • 3 sztuki marchewki
  • 2 sztuki pory
  • 1 łyżeczka  ziarenek pieprzu
  • 1 kg  wołowiny
  • 4 łyżki  masła
  • 500 g  ziemniaków
  • 50 g  chrzanu (w kawałku)
  • 1-2 łyżki  soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. 2 cebule oraz 2 marchewki obierz, po czym pokrój na większe kawałki. Pokrojone warzywa wrzuć do garnka. Zalej je 2 litrami wody. Dodaj sól oraz ziarna pieprzu i doprowadź do wrzenia.
  2. Wołowinę umyj, wrzuć do wywaru i gotuj do miękkości.
  3. Resztę cebul obierz i pokrój w krążki. Ziemniaki obierz, umyj i posiekaj w kostkę. Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła, dodaj ziemniaki oraz cebulę i smaż około 15 minut. Dopraw.
  4. Mięso wyjmij i pokrój w plastry. Pozostałą marchewkę oraz pory oczyść, pokrój w plasterki i wrzuć do 200 ml przecedzonego wywaru.
  5. Gotuj około 10 minut. Warzywa odcedź. Mięso podsmażaj na 2 łyżkach masła i wymieszaj z porami i marchewką. Połącz z ziemniakami. Dopraw. Podawaj ze startym chrzanem skropionym sokiem z cytryny.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE