Dzisiaj jest: Niedziela, 19.08.2018 Imieniny: Bolsława i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Wołowina po węgiersku


07.02.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Wołowinę po węgiersku można również podlać czerwonym winem, co nada daniu niezwykłego aromatu.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 3 sztuki  szalotka
  • 1 ząbek  czosnek
  • 4 plastry  wołowina
  • 2 łyżeczki  sól
  • 2 łyżki  mąka
  • 4 łyżki  smalec
  • 1/2 łyżeczki  papryka (przyprawa)
    ostra
  • majeranek
    suszony, do smaku
  • 1/2 łyżeczki  kminek
  • 750 g  ziemniaki
  • 4 sztuki  papryka zielona
  • 1 sztuka  pomidory
  • 8 sztuk  kabanosy paprykowe

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso oprósz solą i obtocz w mące. Na patelni rozgrzej smalec i usmaż na nim mięso. Następnie odsącz wołowinę z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym i przełóż do garnka. Na tłuszczu po smażeniu mięsa zeszklij szalotki pokrojone w ósemki. Pod koniec oprósz majerankiem, kminkiem oraz papryką w proszku.
  2. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę i dodaj do cebuli. Całość zalej 1/2 filiżanki wody i zagotuj.
  3. Płyn z cebulą przelej do garnka z mięsem. Całość duś pod przykryciem przez 30 minut. Pomidor sparz i obierz ze skórki. Ziemniaki obierz i pokrój w ćwiartki. Kabanosy, papryki i pomidor pokrój na małe kawałki.
  4. Pokrojone warzywa i kabanosy dodaj do garnka z mięsem. Zalej wszystkie składniki wodą i duś jeszcze 20 minut. Dopraw do smaku.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Alan

Posty : 9

Przepisy: 66


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE